Saját készítésű pálcikás illatosító

0
5456
Pálcikás illatosító DIY

Várható olvasási idő: 2 perc

Szeretem, amikor finom és üde illatok lengik be a lakást, feltöltenek és megnyugtatnak, ezért gyakran használok illóolaj párologtató mécsest, aromagyertyákat és a pálcikás illatosítók is nagy kedvenceim.

Már kb. másfél éve, hogy vásároltam egy vanília aromájú pálcikás illatosítót, az eddigi választásaim közül ez tartott ki a legtovább és ennek volt a legintenzívebben érezhető illata is. Sajnos karácsony előtt végleg elfogyott… annak ellenére, hogy nagyon meg voltam vele elégedve, úgy döntöttem teszek egy kísérletet és mielőtt vásárolnék egy újat (elég borsos áron kaphatóak) megpróbálom magam összeállítani és megtöltöm a kiürült üveget. Nos, azóta, hogy elkészítettem újra finom vanília illat van a szobában!

Nem is gondoltam volna, hogy ilyen egyszerűen és jóval olcsóbban pótolható a bolti variáció.

Érdemes belefogni az elkészítésébe, mivel gyorsan megvan, sokáig kitart és csupán néhány alkotóelemre van hozzá szükség. Ha kedvet kaptál a kipróbáláshoz, mutatom a receptet!

Szükséges eszközök:

  • bármilyen szép, keskeny nyakú üveg megfelel, régi kiürült parfümös vagy befőttes üveg is tökéletes, de akár egy vázában is el tudom képzelni – én az előzőleg kiürült üvegcsét használtam
  • illóolajok (pl. vanília, levendula) – fontos, hogy jó minőségűt válassz!
  • bambusz vagy közönséges hurkapálcák
  • 1/3 csésze vodka
  • 2/3 csésze víz

Hogyan készül?

A kiválasztott üvegbe egy tölcsér segítségével tölts víz és vodka keveréket. Majd adj hozzá min. 20-25 csepp illóolajat (márkától és ízlésedtől függően próbálgasd). Végül tegyél az üvegbe 6-7 db pálcát (minél több annál intenzívebb az illat), hagyd, hogy átjárja az oldat.

Tippek:

  • Ha egyszerű, nem erre a célra kitalált üveget használsz, akkor középen kilyukasztott parafa dugóval könnyedén le tudod zárni.
  • Ha pár naponta megfordítod a pálcákat erősebb lesz az illat.
  • Azért arra vigyázz, hogy az illatosítód nyílt láng közelébe ne kerüljön, mert az alkoholtartalom miatt fokozottan gyúlékony.

Kipróbálod?:)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Kérlek add meg a nevedet

11 − 1 =