Rupert Sheldrake: A kutatószellem felszabadítása

0
289
Kép forrása: Pixabay

Várható olvasási idő: 2 perc

Könyvajánlóm egy olyan tudományos műről szól, mely meghatározó és mérföldkő az emberiség életében. Egyénenként szabadítja fel a Bennünk rejlő kutatószellemet a körülöttünk zajló világ megértésében. A könyvben taglalt rendkívül érdekes témák elmélkedésre, töprengésre és eszmecserére késztetnek. Ez egy olyan alkotás, amely felettébb inspiráló.

2013-ban Amerikában az Év könyve díjjal jutalmazták.

A lelkes magyarországi fordítóknak és szakmai munkatársaknak köszönhetően 2018 januárjától már itthon is kapható.

A könyv írója Rupert Sheldrake, amerikai biológus, tudós, kutató és író. Gyermekkora óta érdeklődik a tudomány iránt. A mikroszkóp megismerése által pedig egy olyan csodálatos világ tárult elé, ami a mai napig foglalkoztatja. A tudományok különböző szegmensei által széleskörű gyakorlati kutatásokat végez, közel 80 tanulmánya jelent meg tudományos folyóiratokban, előadásokat és szemináriumokat tart a világ számos pontján, így szélesítve az emberek látókörét. Fontos számára, hogy megmutassa a természettudományok tudományos kreativitását és lendületét, a dogmatikus ideológiák helyett. Úgy véli, akkor lehetnek igazán lenyűgözőek a természettudományok, ha túllépnek a materialista filozófiára alapozott hiedelmeken.

A könyvben a modern tudomány tíz tudományos dogmájára keresi a választ, tíz materialista szemléletű kérdés feltevése által. A jelenlegi tudomány állása szerint minden valóság, amely létezik, csupán anyagi/fizikai, tehát ezek szerint például a tudat az agy fizikai aktivitásának a mellékterméke, az evolúciónak nincs célja, Isten csupán gondolatként van jelen az elmében. Mindezek tulajdonképpen a 19. századból eredő hiedelmek, amelyeket magától értetődőnek tekintenek. Úgy véli, hogy a tudományoknak nem ezeken az erőteljes hiedelmeken kellene alapulniuk, épp ellenkezőleg, a színtiszta tudományos megközelítésen.

a tudományok megújulnak, szabaddá, érdekessé és örömtelivé válnak

Nézzünk néhány a könyvben leírt tudományos és dogmatikus, eddig alapvetőnek tartott elvet: minden agyag öntudatlan, minden biológiai örökség anyagi (pl.DNS), a mechanikus/ nyugati orvoslás az, amely valóban működőképes. Ha valóban így lenne, nem lenne spirituális valóság és cél. Véleménye szerint amint felszabadulnak ezen hiedelmek/dogmák alól, a tudományok megújulnak, szabaddá, érdekessé és örömtelivé válnak, tehát megszűnik materialista voltuk.

A könyvben Rupert Sheldrake tehát tíz, a materializmus tudományosan elfogadott tételének kérdéssé alakításával foglalkozik, leírja, hogy az adott téma miért fontos, valamint miként befolyásolja életvitelünket. Megmutatja a tudomány repedéseit. Ezenkívül még további kérdéseket hagy az olvasónak, hogy a környezetében lévőkkel is megvitathassa, eszmecserét folytathasson.

Kinek ajánlanám a könyvet?

– Azoknak, akik érdeklődnek egy olyan olvasmány iránt, amely merőben eltér az összes eddigi tudományos műtől.
– Azoknak, akik eddig csupán a materialista szemléletű gondolkodást tartották egyedüli, létező rendezőelvnek.
– Azoknak, akiknek fontos, hogy a tudomány által minden megerősítést nyerjen.
– Azoknak, akik szeretnék megismerni a jövő tudományos felfogását.

Amennyiben felkeltette az érdeklődését az író gondolkodása, egyrészt meghallgathatja előadásit a legnagyobb videó megosztó oldalon (angol nyelven), valamint elolvashatja további könyveit, melyből kettő magyarul már megjelent: Hét kísérlet, amely megváltoztatja a világot (2003), Honnan tudják a kutyák, mikor jön haza a gazdi? (2013)

A könyv megvásárlásával kapcsolatos információk:

A Harmónia Palota Rendezvényközpont, valamint a Gaia Egyesület közös együttműködéséből született meg a könyv magyar nyelvű fordítása, valamint kiadása, amely könyvesboltban még nem kapható, viszont rendelhető és egyeztethető a kvantumszemlelet@gmail.com e-mail címen, illetve személyesen is átvehető előre egyeztetett időpontban a Harmónia Palota rendezvényközpontban 3.490 forintért.

Rupert Sheldrake: A kutatószellem felszabadítása; Felelős kiadó: Gaia Egyesület, 2018.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Kérlek add meg a nevedet

egy × négy =