Rólunk

 • A jóga szemléletét, a mandala harmóniáját a pszichológia magyarázza, ami kapocs, mely összefogja a másik kettőt. Lehozni a Földre az Égit.

  Üdvözlünk Oldalunkon! Köszönjük, hogy benéztél hozzánk!

  Régi barátság fűz össze minket, örülünk, hogy ezt most megoszthatjuk veled is Kedves Látogató! Három különböző irányból közelítünk egy közös cél felé, mely a tudatos és kiegyensúlyozott élet. Oldalunkon körüljárjuk a boldogság, a teljesebb és sikeresebb élet kérdésköreit. Olyan dolgokról írunk, melyek a hétköznapjainkban minket is érintenek, foglalkoztatnak.

  Nem célunk és nem is tudnánk megmondani hogyan élj, azt mutatjuk meg, hogy a mi életünkben mi hozott pozitív fordulatot. Megismerkedhetsz általunk a mandala csodálatos világával, a jóga nyújtotta nyugalommal és a pszichológiában rejlő iránymutatással.

  Célunk az oldallal!

  Azok a számunkra fontos következtetések, gondolatok, amelyek egyszer már felszínre kerültek, és amelyek által szeretnénk alakítani az életünket, ne vesszenek el. Egy nehezebb nap után vagy egy meghatározó döntés előtt legyen miből merítenünk. Mindezeket megosszuk másokkal is és közösséget kovácsoljunk a változtatást igénylő útkeresőkből.

  Reméljük, hogy oldalunkon Te is találsz számodra érdekes, szórakoztató, elgondolkodtató írásokat és csatlakozol hozzánk, hogy együtt szárnyaljunk egy új, tudatosabb úton, mely, ha élvezzük, elvezet egy teljesebb élethez. És talán mi is kapunk tőled néhány biztató szót, tanácsot, melyek segítenek tovább lendülni a nehézségeken, és támogatásoddal hozzájárulsz az újabb gondolatok megírásához.:)

  Nézz körül, érezd magad jól, inspirálódj és változz velünk! Jó szórakozást!

  Amarilla, Éva, Vera

 • Gyurkó Amarilla

  Rovatvezető és Szakújságíró

  Írás. Szeretem és érzem, hogy feltölt. Szeretem, ahogyan a gondolatok megszületnek, aztán átalakulnak, és végül lecsendesednek, letisztulnak.

  A művészet mindig is jelen volt az életemben, a szobrászat és a jóga művészete által is. Mindhárom tevékenység egy csodálatos utazás, ahol a jelenben való létet élem meg. Feloldódnak a gondolatok, az érzések, miközben az alázat és a tisztelet folyton jelen lévő társakként kísérnek. A folyamat mindig érdekesebb, mint a befejezés, hiszen Önmegismerésemet segíti.

  Az aktuálisan foglalkoztató témák megfogalmazása során szembesülök a valósággal, felfedik az Igazságot számomra, melyek továbblendítenek.

  Írásaimban olyan témákról írok, amelyek kérdéseket vetnek fel, elgondolkodtatóak és elindítják a változást Önmagunkban, kivetítve azt környezetünkre, akárhol is legyünk a világban.

  Itt érsz el:

 • Preisinger Éva

  Rovatvezető, PR és Marketing Menedzser

  Egészen élénken emlékszem az első mandalafestésemre.
  A kiváló természetgyógyász, mandalafestő és masszázsterapeuta, Főző Laura vezetett be ebbe a színes és különleges világba 2016 márciusában. Hálás vagyok neki, azóta egy teljesen új és pozitívabb nézőpontból szemlélem az Életet.

  Sosem állt távol tőlem az alkotás, gyermekkorom óta foglalkozom művészetekkel különböző formában. Művészeti gimnáziumba jártam, az ott töltött évek gazdagították a látásmódomat. Az egyetemi évek azonban más irányba sodortak, de az alkotás szeretete közben is velem maradt.

  Az első mandalámat nem szerettem, sötétnek és csúnyának találtam. Most már tudom, a lelkem egy részének kivetülése volt; egy seb, ami azóta begyógyult – mert a mandalám összetört, ritka eset az ilyen.

  Minél több mandalát festek, annál nyitottabbá válok saját magam és a külvilág felé. Egy hosszú és csodálatos fejlődési folyamat ez, melyben a mandala központi helyet foglal el. Célom önmagam őszinte és mély megismerése. Közben nyitni mások felé is, megismertetni velük a színek szeretetét és hatásait.

  Itt érsz el: eva@akvamarinmagazin.hu

 • Zalavári Veronika

  Rovatvezető, Főszerkesztő

  Alkotásról és fotózásról.

  Az alkotás és a művészetek szeretete már gyermekkoromban is meghatározó részét képezte a mindennapjaimnak. Az egyetemi évek alatt azonban hálátlanul félretettem, egészen addig nem is gondoltam, hogy mennyire a lényem része. Végül a fotózás lett az, amiben hosszú idő után újra élvezhettem az alkotás szépségét. Imádtam keresgélni a témákat, megörökíteni valamit, ami múlandó és egyszeri. A kezdeti érdeklődés az alkalmazott fotográfusi pályáig vezetett, melyet a mai napig nagy örömmel és szenvedéllyel űzök.

  Pszichológiáról.

  Introvertált válaszkeresőként másfajta kihívásokra is vágytam, az élet egy újabb területén is ki akartam próbálni magam, így újból a tanulás mellett döntöttem. Ugyan hirtelen jött az ötlet és rögtön utána a magabiztos elhatározás, valójában az embereket, viselkedésüket és reakcióikat már gyermekkorom óta figyelem. Könnyedén olvasok a sorok között, állandóan elemzek és rengeteget olvasok is a témában. És hogy milyen szépen helyükre kerülnek a dolgok, az első egyetemi órák valamelyikén a következő hangzott el az egyik oktatóm szájából: „Egy pszichológusnak alkotóembernek kell lennie.”

  A gondolatot szem előtt tartva igyekszem az alkotást többé nem félre téve tovább keresni a válaszokat. Kedves Látogató, a tőlem megjelenő írásokban olvashatsz többek között alkotásról, fotózásról, pedagógiáról és pszichológiáról is. Szeretném megmutatni, hogy milyen sok értékes kinccsel gazdagodhatunk, ha hagyunk magunknak elegendő időt belső utazásra is.

  Itt érsz el: