Közös családi jógázás

0
314
A kép forrása: Pexels

Várható olvasási idő: 2 perc

A család szerepe fontosabb, mint gondolnák, az a közeg, amely egész életünket meghatározhatja. A szeretettel teli szülői nevelés által szeretetre hangolt, önbizalommal teli, kiegyensúlyozott és értékrendszerrel bíró családok alkothatják részben az egészséges társadalmat.

A test, a lélek s az elme családban is jelen lévő egységéhez a jóga tökéletes rendszere nyújthat segítséget, ötvözve a gyermekjóga foglalkozások játékosságával és kreativitásával. Kalandos Önismereti út, mely során a szülők tanítják gyermekeiket, s egyben ők is tanulnak gyermekeiktől.

A jóga filozófiája értékrendszert közvetít a gyermekek felé, hiszen megtanít a szeretetteljes egymásra figyelésre, őszinteségre, erkölcsösségre, félelemnélküliségre s az alázatra. Megtanít a helyes életmódra, a helyes gondolkodásra, kreativitásra és a helyes viselkedésre. Fejleszti az érzelmi és az értelmi intelligenciát. Valódi nevelés, amely kialakítja a helyes önbecsülést, az erős, tiszta és ragyogó jellemet.

A gyermek élete során azokból a kapott mintákból táplálkozik, amelyet a családja megtanított számára, éppen ezért nagyon fontos a tudatos és szeretettel teli nevelés.
A családi jóga órákon a szülők a gyermekekkel meghitt, elvárásoktól mentes, vidám és játékos környezetben sajátíthatják el a jóga irányelveit. A szülők összehangolt viselkedése s erős érzelmi töltése által a család minden tagjában

erősödik a ” mi – tudat”, tehát az összetartozás érzése,

amely elősegíti a közös felelősségvállalást, megtanít alkalmazkodni s beilleszkedni, megtanítja, hogy ne sajátítsuk ki a másik szeretetét, ugyanakkor legyünk tisztelettel és bizalommal társaink iránt.

Az által, hogy az órákon erősítjük az anya-gyermek, az apa-gyermek s a testvérek szoros kötelékét, megszilárdítjuk a gyermekek identitását s a családi életre való nevelést. Segíti a családi krízishelyzetek megoldását és a külvilágból érkező hatások rugalmas kezelését és az ahhoz való alkalmazkodást.

Egymásban bízni, szívből szeretni, úgy adni s kapni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Kérlek add meg a nevedet

egy + három =