Mert a mandala tükör!

0
801
Fotó: Zalavári Veronika Fotográfia
Fotó: Zalavári Veronika Fotográfia

Várható olvasási idő: 1 perc

Valahol el kell kezdeni. Nincs ez másként az írással sem. Ismeretlen, új világ ez nekem, ami felfedezésre vár. Ez benne az izgalmas.

Bejegyzéseimben az alkotóművészet egy műfaját igyekszem bemutatni, úgy, ahogyan én látom: ez pedig a festészet. Előre bocsátom, nem vagyok hivatásos művész, de talán még művész sem, ezt döntse el mindenki maga a látottak alapján. Alkotok, a magam örömére, és ha másnak is tetszik, amit létrehozok, külön öröm számomra. Nem tisztem és nem is kívánom keretek közé szorítani a művészet ezen ágát. Magamat képviselem a munkáimon keresztül.

A művészet szeretete némiképp családi örökség, továbbá a művészeti iskolák elvégzéséből is fakad, mert ugye az ember azután megy, amit szeret.

Vásznon elevenedik meg az, amit szavakkal nem lehet kifejezni. És üvegmandalán keresztül mutatkozik meg az éppen aktuális lelkiállapot.

Ám a mandala nem csupán harmonikus minták színes ábrázolása. Egy egészen különleges meditációs élmény a megalkotása, mely során bepillantást nyerhetek lényem legbenső magjába. Kemény önismereti munkát hoz magával, amely az élet minden területére kihat.

Pillanatnyilag úgy látom, a mandalák bemutatása kap nagyobb hangsúlyt, ám ez nem jelenti azt, hogy a vásznon megjelenített téma háttérbe szorul. Csupán arról van szó, hogy jobban foglalkoztat az a fajta mély meditáció, melyet a mandala megalkotása során élek meg.

Jelenleg is épp egy mandalán dolgozom, amint elkészül, bejegyzésben mutatom meg az eredményt, és azt, miként hatott-hat rám maga az alkotási folyamat és a kész darab is. És természetesen kíváncsian várom a visszacsatolást, ki mit lát benne, s általa magában.

Mert a mandala tükör.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Kérlek add meg a nevedet

3 × öt =