Havas hatású mécsestartók poharakból

0
666
Fotó: Zalavári Veronika Fotográfia

Várható olvasási idő: 3 perc

A karácsonyi díszeket eltettem jövőre, így a sötét téli napokon olyan sötét és szomorkás a lakás, ezért amikor csak lehet gyertyát gyújtok. A havas táj viszont meseszép odakint, megpróbáltam ezt a hangulatot otthonra is becsempészni. Arra gondoltam milyen jól mutatna a gyertyafény néhány havas hangulatú mécsestartóban. És tényleg! Napok óta gyönyörködöm a végeredményben, meghitt és otthonos fényjátékot szór a szobában.

Szükséges eszközök:

  • Whiskys pohár, borospohár, de bármilyen befőttes üveg is tökéletes
  • Lapos tálka
  • Apró szemű só
  • Dekupázsragasztó és ecset
  • Csipke és néhány apróság

Készítsd elő az eszközöket. Nálam sok kallódó pohár van a szekrényben, a korábbi albérlők felhalmoztak jó néhány pár nélküli darabot, a kiválasztottak is már régóta kiabáltak egy kreatív felhasználási ötletért.

Hogyan készül?

Végtelenül egyszerű az egész folyamat. Először is öntsd ki a sót egy lapos tálba. Majd szép egyenletesen, hogy mindenhova egyformán jusson, ecsettel vidd fel a ragasztót az üvegre.

A borospoharat nem szerettem volna teljesen befedni sóval, ezért celluxszal körbetekertem kb a közepénél, és csak odáig kentem be ragasztóval.

Majd minél gyorsabban, még a ragasztó megszáradása előtt meghempergettem a poharakat a sóban úgy, hogy mindenhova jusson. Kicsit rusztikusan hagytam, van ahova több, van ahova valamivel kevesebb só jutott, de a hó sem egységes, szerintem így még élethűbb.

Majd miután kicsit hagytam száradni, óvatosan megütögettem, hogy a felesleges só lepotyogjon róla. A borospohárról a celluxot is eltávolítottam. Utolsó lépésként pedig ragasztópisztollyal csipkét és egyéb apróságokat ragasztottam a már havas mécsesekre.

És íme, az elkészült havas mécsestartók:

További inspirációk ITT és ITT!

Neked hogy tetszik? Ugye, hogy olyan mintha havas lenne?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Kérlek add meg a nevedet

7 + tizenhárom =