Cappuccino szivek

0
219
Fotó: Zalavári Veronika Fotográfia

Az elmúlt hetekben lelkesen gyűjtögettem a különböző süti ötleteket, a jól bevált kekszek és aprósütemények mellett szeretek karácsonyra egy-egy új receptet is kipróbálni. Találtam is idei kedvencet, könnyen elkészíthető és nagyon-nagyon finom!

Imádom a kávés ízvilágot, emiatt is esett a választásom ezekre a cappuccino szívekre. Könnyedén és viszonylag gyorsan elkészíthetőek, és nagyon finom illat lesz tőlük a lakásban. A csokiba mártogatásuk kicsit pepecselős, de megéri az időt, mert tényleg nagyon jól mutatnak.

Hozzávalók / kb 20 db

A tésztához:

200 g finomliszt
1 db tojás
125 g vaj
75 g fehér kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
15 g cappuccino por

Díszítéshez:

100 g tortabevonó
Különböző mintájú cukorkák – én fehér hópelyheket és csillagokat használtam

Elkészítés

  1. A hozzávalókból sima tésztát gyúrunk. Folpackba csomagoljuk, és minimum 1 órára a hűtőbe tesszük.
  2. A tésztát kb 1 cm vastagságra nyújtjuk, és kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk.
  3. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 12-15 percig sütjük. Kivesszük, és hűlni hagyjuk.
  4. A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk. A szíveket félig a felolvasztott tortabevonóba merítjük, és a még meleg csokoládéba cukorkákat ragasztunk. Hagyjuk dermedni.

Tipp!

Nagyon puha, vajas tészta, könnyen deformálódik, emiatt érdemes lehet egyszerűbb formákat választani a kiszúráshoz, például szívet.

Az eredeti receptet ITT találod!

Te már készítettél idén valamilyen karácsonyi süteményt? Ha van kedved, mesélj róla vagy mutasd meg! Minden receptre kíváncsi vagyok!:)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Kérlek add meg a nevedet

tizennyolc + 14 =